Eğitim Haberleri

MESLEKİ EĞİTİMLE İLGİLİ FAALİYETLER:

AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLİ OTO ELEKTRONİĞİ EĞİTİMİ:

Atatürk Oto Sanayi Sitesi Meksa Vakfı İşletmelerüstü Eğitim Merkezinde, Oto Tamirciliği dalında çalışan elemanların temel elektrik ve elektronik dalında bilgilendirilmeleri ve diagnostik sistemlerle çalışabilmelerini sağlamak maksadıyla  “AVRUPA BİRLİĞİ Destekli Oto Elektroniği Eğitimi”  düzenlenmiştir. Bu Eğitim Programı Odamız ve Meksa Vakfı tarafından projelendirilmiş ve Avrupa Birliğine onaylatılarak müştereken yürütülmüştür.
Eğitim, 01.01.2005 tarihinde başlatılıp 31.12.2005 tarihinde tamamlanmıştır. 12 ay devam eden Eğitime, her biri 15 kişiden oluşan 12 grup kursiyer katılmış ve yıl sonuna kadar toplam 180 kursiyer eğitilmiştir. Eğitimi başarıyla tamamlayan 180 kursiyere AB logolu Sertifika verilmiştir. Ayrıca kursa katılanlara günlük 8,00 EURO yol harçlığı ödenmiştir.
Bu Proje için tahsis edilen 56.200 Euro’nun bir kısmı ile İşletmeler üstü Eğitim Merkezine kalıcı alet edevat ve elektronik cihaz alımı yapılmıştır. 

Odamız ve Meksa Vakfı’nın  birlikte düzenlediği AB-İŞKUR destekli Oto Elektroniği ve Diagnostik Sistemler Eğitimi diploma  törenine  katılan Oda Başkanımız Mustafa Keskin,Başkan Vekili Seyfettin Çil,Yönetim Kurulu Üyeleri,Eğitmenler ve Kursiyerler bir arada.

Oto Elektroniği ve Diagnostik Sistemler Eğitiminin yapıldığı Maslak İşletmelerüstü Eğitim Merkezinde  
yürütülen bir başka  eğitim dönemine ait  diploma töreni.

Odamız ve Meksa Vakfı’nın  birlikte düzenlediği AB-İŞKUR destekli Oto Elektroniği ve Diagnostik Sistemler Eğitimi diploma  törenine  katılan Oda Başkanımız Mustafa Keskin, kursu başarı ile bitiren  bir  Kursiyere sertifika veriyor..

Oto Elektroniği ve Diagnostik Sistemler Eğitiminin yapıldığı bir sınıftan görünüm.

Meksa Vakfı’nda düzenlenen  AB-İŞKUR destekli Oto Elektroniği ve Diagnostik Sistemler Eğitimi için bastırılan Eğitim Kitabı ön yüzü.

 LEONARDO DA VİNCİ AB MESLEKİ EĞİTİMİ EYLEM PROGRAMI:

Odamız tarafından hazırlanan “Oto Motor Dalında Mesleki Eğitimin Güncelleştirilmesi”  konulu Eğitim Projesi,  teklif edilen 293 proje arasında başarılı bulunmuş ve Avrupa Birliği tarafından değerlendirmeye alınan 269 proje arasında yer almıştır. Odamız, Almanya’nın Würzburg kentinde uygulanan 15 gün süreli söz konusu eğitime, motor ustalarından oluşan 15 kişilik bir heyetle katılmıştır.
Odamız tarafından bu eğitim programının uzantısı olarak Federal Almanya Aşağı Frankonya Eyaleti Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı ile Oto sanatının gelişmesi yönünde ve karşılıklı bilgi alışverişi amacıyla ortak çalışma başlatılmış olup, heyetler halinde görüşmelere Türkiye ve Almanya’da karşılıklı olarak halen devam edilmektedir. 
Nitekim,  Almanya Aşağı Frankonya Eyaleti Esnaf Odaları Birlik Başkanı Sn. Richard Wagner ve beraberindeki 5 kişilik heyet, Odamız tarafından, 25.05.2007 – 27.05.2007 tarihleri arasında İstanbul’a davet edilmiştir. Davette,  çeşitli konular üzerinde son derece faydalı çalışmalar yapılmış ve davetlilere şehrin tarihi ve turistik yerleri gezdirilmiştir.

Almanya Aşağı Frankonya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Walter Stoy ile İstanbul Oto Sanatkarları Esnaf  Odası Başkanı Mustafa Keskin, Oto Motor Dalında Mesleki Eğitimin geliştirilmesi  ve karşılıklı iş birliğinin temini  konusunda Würzburg’da  bir araya geldi.

İstanbul Oto Sanatkarları Esnaf  Odası Yönetimi ve Üyelerinin katıldığı, Almanya’nın Würzburg Şehrinde  düzenlenen Oto Motor Dalında Mesleki Eğitimin Güncelleştirilmesi”  konulu Eğitimden bir görünüş.

Oda Başkanımız Mustafa Keskin,  Almanya’nın Würzburg Şehrinde  düzenlenen eğitimde Alman meslektaşları ile birlikte

İstanbul Oto Sanatkarları Esnaf  Odası Yönetimi ve Üyelerinin katıldığı, Almanya’nın Würzburg Şehrinde  düzenlenen Oto Motor Dalında Mesleki Eğitimin Güncelleştirilmesi”  konulu Eğitimden bir başka görünüş.

Almanya Aşağı Frankonya Eyaleti Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı ile Oto sanatının gelişmesi yönünde yürütülen  çalışmaların Türkiye ayağından görüntüler.

Almanya Aşağı Frankonya Eyaleti Esnaf Odaları Birlik Başkanı Sn. Richard Wagner ve beraberindeki 5 kişilik heyet, Odamızı ziyaret etti.

SU BAZLI BOYA TEKNİKLERİ SEMİNERİ:

2005 yılında Oda binası Toplantı salonunda SU BAZLI BOYA teknikleri, ekipmanları, boya hataları, boyama sistemleri, temel boya eğitimi, piktogramlar ve anlamları, renk eğitimi, son kat boyalar, temel boya eğitimi ve yama teknikleri, sağlık-koruma ve benzer konularda eğitim semineri düzenlenmiştir. Seminere Oda yönetiminin yanısıra bu meslekte uzun yıllar çalışan boya kaporta ustaları, boya imal ve satış temsilcileri katılmıştır.

İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ:

Avrupa Birliğine Uyum Yasaları çerçevesinde, oto elektroniği ve diagnostik sistemlerin daha iyi kavranması ve uygulanması amacıyla 2005 yılında ilgili meslekten esnaf ve sanatkarlarımız için Oda merkezinde İngilizce dil kursu düzenlenmiştir.

VE

MEKSA VAKFI’NDA UYGULANAN ÖRGÜN EĞİTİM PROGRAMLARI:

1400 m² kapalı alana sahip, MEKSA Vakfı Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi İşletmelerüstü Eğitim Merkezinde  Oto Motor Tamirciliği, Oto Boyacılığı ve Oto Kaporta Tamirciliği dalında örgün eğitim verilmektedir.

Bu güzide Eğitim Merkezimizde her yıl yüzlerce kişi; kalfa ve usta olarak yetiştirilmekte ve sektörümüze kazandırılmaktadır. Odamız ve S.S.Oto Tamircileri ve Benzerleri Küçük Sanayi Siteleri Yapı Kooperatifi tarafından bu Eğitim Merkezine her yıl düzenli olarak maddi destek verilmektedir.